Osztálytermen kívüli digitális tanrend

Galéria 2015-2016

2016.05. „Minek nevezzelek” névadási felhívás

Minek nevezzelek?

Iskolánk, a Szegedi Gregor József Általános Iskola jelképe a főbejárat előtti életnagyságú, alumínium kiscsikó, amely Samu Katalin szobrászművész alkotása.

1963.szeptember 1-én avatták.
Öt évtized után új életre szeretnénk kelteni azzal, hogy nevet adunk neki.

Te segítenél ebben?

Ha igen, várjuk pályázatodat!

Kérjük, hogy küldd el nekünk az általad javasolt nevet egy 2-3 mondatos rövid indoklással.

Tervünk az, hogy a Csikónak kiválasztott nevet és a névadót egy emléktáblán örökítjük meg a szobor talapzatán, melyet ünnepélyes keretek között a Diáknapon szeretnénk felavatni.

Beküldési határidő: 2016.május 23. (hétfő)

A beküldött javaslatok közül iskolánk tanulói fogják kiválasztani a nekik legjobbat tetsző elnevezést.

A javaslatokat osztályotok DÖK-képviselőinek adhatjátok le. Régi diákjaink nevezését is várjuk. Ők a konyvtar@gregorsuli-szeged.sulinet.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre küldhetik név-javaslataikat.

Várjuk ötleteiteket! DÖK

2016.04. Gregor József Ált.Iskola Budapest – látogatás

„Gregor híd” a művészeti nevelésben és a tehetséggondozásban

Magyarországon két alapfokú nevelési-oktatási intézmény viseli Gregor József Kossuth- és Liszt-díjas kiváló művész nevét. A világhírű operaénekes szülőhelyén Rákosligeten és életének meghatározó városában Szegeden, ahol a város munkássága előtt tisztelegve díszpolgári címmel tüntette ki.

A Rákosliget szívében 2007 szeptemberétől Gregor József Általános Iskola néven működő intézmény immáron 112 éve tanítja-neveli a lakóterületen élők nemzedékeit. Kiemelkedő jelentőségű a 60 éves ének-zene tagozat, amely mellé az 5. évfolyamtól bekapcsolódik az emelt szintű matematika és humán irányultságú képzés. Az emelt szintű ének-zene tanítás eredményességét jelzik a minősítő versenyek arany, ezüst, bronz fokozatai, rádiófelvételek, zeneakadémiai szereplések, országos zenei versenyek, külföldi utazások.

A Szegedi Gregor József Általános Iskola 2008. július 1-től vette fel Gregor József világhírű operaénekes nevét.1968 óta folyik tagozatos szinten az angol nyelvoktatás.A nyelvtanulás az SZTE Konfuciusz Intézetével létrejött partneri együttműködésnek köszönhetően kínai (mandarin) nyelv oktatásával színesedik. Az iskola kiemelt képesség- és készségfejlesztő terepe a komplex művészeti nevelés a Gregor Program segítségével, melynek célja a művészetekkel történő alapozás, személyiségfejlesztés. Ennek a programnak a keretében szerveződött újra az iskola Kicsinyek kórusa is, elsősorban az alsó tagozatos gyermekek részvételével.

Dávid Krisztina és Siposné Koselák Krisztina karnagyok, ének-zene tanárok indították el a két iskola szakmai együttműködését. Az első közös programra 2016. április 23-án került sor Rákosligeten az iskola hagyományos Tavasz Gáláján, ami az intézmény rangos, kétévente megrendezésre kerülő eseménye.

A Gálán kiemelt helyet kapott a Szegedi Gregor József Általános Iskola kórusának fellépése, melynek zárásaként a két kórus közös produkciója is nagy sikert aratott. A program részeként, városnézés keretében a szegedi gyerekek ellátogattak Gregor József szülőházához is.(Rákosliget III. utca 17.) Az egész napos program keretében a rákosligeti iskola kiváló házigazdának bizonyult. Igazán hálásak vagyunk a baráti fogadtatásért. A két intézmény tervei között szerepel a partneriskolai együttműködés, egy olyan egyedi megállapodás megkötése, amelyben nagy hangsúlyt kapna a tehetséggondozás, a művészeti nevelés, a Gregoros szellemiség, és Gregor József operaénekes emlékének ápolása.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

 

Kattintson a képre a SZEGEDMA cikkének megnyitásához!

Kattintson a képre a klik.gov.hu cikkének megnyitásához!

<

2016.03.08-09. Móra olvasásverseny

A Szegedi Gregor József Általános Iskola nevelőtestülete nevében köszönjük a tanulóknak, hogy részt vettek a 23. alkalommal megrendezett tankerületi Móra Ferenc olvasásversenyünkön. Köszönjük a pedagógusoknak, hogy felkészítették a gyerekeket e megmérettetésre, s ezzel együttműködtek az olvasóvá nevelés hatékonyságának emelésében. Bízunk benne, hogy a verseny feladatainak megoldásával szerzett tapasztalataikat valamennyien további munkájukban is eredményesen tudják majd hasznosítani!

Gratulálunk az elért eredményekhez! A részletes eredmények, feladattípusok, a versenyen készült fotók  honlapunkon elérhetők. A tanév további részében megvalósuló feladataikhoz sok sikert, örömöt kívánunk

Üdvözlettel: Bikárdi Melinda intézményvezető, Kispéter Lászlóné szervező pedagógus

Helyezettek a 23. Móra F. olvasásversenyen: letöltés itt

2016 Mora eredmény osszesitett: letöltés itt

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

 

2016.03.11. Március 15 ünnepség

Iskolánk az idén is megrendezte a március 15-i ünnepséget és megemlékezést. Az idén megtisztelt bennünket jelenlétével Plesovszkiné Ujfaluczki Judit a szegedi tankerület igazgatója.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

 

2016.03. Víz világnapja verseny

A Szegedi Gregor József Általános Iskola 16. alkalommal rendezte meg a Víz világnapja vetélkedőt, a Szegedi Vízmű ZRT. támogatásával. A vetélkedőn 10 általános iskola 39 tanulója mérte össze tudását. A játékos feladatok között szerepeltek, ének-zenei, fizikai, kémiai, történelmi feladatok,totó és mozaik keresztrejtvény. A diákok lelkesen és legjobb tudásuk szerint vettek részt a vetélkedőn.

Az eredmények megtekintése és letöltése itt!

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

 

2016.02. Gregor-iskola legszebb állata

„Gregor-iskola legszebb állata” szavazás eredménye

Szavazásunk eredménye szerint a „Gregor-iskola legszebb állata” cím boldog tulajdonosa Zsepi nyuszi lett. Gazdái: Csávás Vencel és Medárd. Alig néhány szavazattal maradt le Tücsök kutyus, akit Gyuris Alexandra és Viki mutatott be. Harmadik helyen végzett Anger-Plavecz Csenge Lecsi cicája.

Gratulálunk a nyerteseknek! Mindenkinek köszönjük a sok pályaművet!

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!