Osztálytermen kívüli digitális tanrend

Galéria 2017-2018

2018.05.11-12 Gregor kórus tábor

Gregoros Kórusok Mórahalmon

Az országban két általános iskola viseli Gregor József nevét: egy Rákosligeten, a kiváló művész szülőhelyén, egy pedig Szegeden, ahol pályafutása kiteljesedett. A két intézmény mindent megtesz azért, hogy méltó módon őrizze névadója emlékét, mindemellett az utóbbi években közösen szervezett programoknak köszönhetően egyre szorosabbá vált testvériskolai kapcsolatuk is.

Az NKA 2017-ben kiírt kóruspályázata adta az ötletet egy közös kórustáborra, ami 2018. május 11-12-én valósult meg a mórahalmi Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskolában. A két nap során a közös éneklések mellett gazdag programok várták a 30-30 budapesti és szegedi kórustagot: kerékpártúra a Nagyszéksósi Bivalyrezervátumhoz, strandolás a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben, tábortűz, közös játékok.

A tábor zárásaként a Szegedi Nemzeti Színház előcsarnokában, Gregor József domborművénél mutathatta be az egysített kórus a táborban elsajátított repertoárját. A mini koncerten rákoskeresztúri és szegedi népdalcsokrok mellett felhangzott Kodály Zoltán Háry János című daljátékából Marci bácsi dala és egy vidám, borozó népdalkánon is. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Gregorné Dr. Takács Mária, aki örömmel üdvözölte az iskolák tanulóit, vezetőit, tanárait, a megjelent szülőket, és további sikeres, zenei élményekben gazdag együttműködést kívánt a két intézménynek és kórusaiknak.

A szereplés után a diákok vezetés mellett megismerhették a színház épületét, történetét, és bepillanthattak a kulisszák mögé is. A művészbejárón távozva élményekkel és új barátokkal gazdagodva búcsúzott egymástól a két kórus, vezetőik pedig már gondolatban a következő közös találkozót tervezgették: „Jövőre Veletek Rákosligeten!”

Az NKA Kóruspályázat mellett a programok megvalósítását támogatta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere; Gregorné Dr. Takács Mária; a Szegedi Nemzeti Színház valamint a Szupersuli Alapítvány.

Sajtó megjelenés: delmagyar.huszeged.hu

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2018.05.08. Kertész leszek

„Kertész leszek…”

Az egészséghez, az egész-séghez hozzátartozik környezetünk szépítése is. Ennek jegyében kis kertészeink liget szépét ültettek az iskola bejáratához. A virágokat Jenei Kati nénitől kaptuk. Reméljük szeretni fogják a helyüket és sokáig díszítik kiskertünket.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2018.05.21. Japán rajzverseny

Iskolánkból 9 tanulóval neveztünk be egy japán Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajz versenyre, amelynek témája: „Mindannyian a Földön élünk”.(Te milyen helyen élsz? Az emberek a Föld különböző helyein élnek, és bolygónkon mindenütt mindenféle teremtmény él. Kérjük, készíts egy rajzot a Földről, ahol mindannyian élünk!)  
A verseny szervezője a JQA, Japan Quality Assurance Organization. 
A felkészítő tanító néni: Szalontai Edit volt. Mivel a jelentkezési lapot, és a rajzokhoz írt szöveget angolul kellett mellékelni, ezért a fordítási munkát Szabó Zsófia angoltanár néni végezte. A rajzok reméljük, már Tokióban vannak, és a verseny eredményes lesz számunkra is. Bár a verseny célja már teljesült, hiszen ráirányította a gyerekek figyelmét a környezet szeretetére, védelmére. Kis ajándékot tavaly is kaptak a versenyzők: gyermekrajzos 2018-as naptárakat. Akkor másodikosokkal neveztünk (két 2.a osztályos indult: Kollár Kata és Horváth-Kelemen Botond)).
Most 9 gyermekrajzot küldtünk el. Készítőik a 4.b osztályból: Ábrahám Kira, Berta Noémi, Börcsök Dóra, Dusha-Kiss Luca, Fülöp-Vadai Laura, Jaksa Luca, Kollár Kitti, A 3.a osztályból pedig: Császár Alexa és Kollár Kata pályáztak. Mindegyik rajzhoz szöveg is tartozik arról, mi a kép témája, mire hívja fel a figyelmet.

A rajzokhoz mellékelt szövegek

(Japán környezetvédelmi rajzverseny)

Kollár Kitti 4.b

„A Földön a természet a legnagyobb játszóterünk. Óvjátok, védjétek meg nekünk, gyerekeknek!”

Jaksa Luca 4.b

„Az állatok szülei is szeretettel fognak össze a gyermekeikért.”

Dusha-Kiss Luca 4.b

„A titok kulcsa: a félénk állatokat messziről lessük meg, ne zavarjuk őket, mert különben elszaladnak előlünk.”

Fülöp-Vadadi Laura 4.b

„Nagy kincs a természet nyugalma, békessége.”

Ábrahám Kira 4.b

„Szeretettel a szívedben öleld át a természet élőlényeit.”

Börcsök Dóra 4.b

„A kicsi hangyák és madarak is fontosak a természetben.”

Kollár Kata 3.a

„Imádom a vizet, a természetet. A közelünkben, a Maros-parton szeretek sétálni, a papámmal horgászni, a kacsákat etetni.”

Császár Alexa 3.a

„Gondozzuk a növényeket, szeressük az állatokat! Védjük a természetet, ezért gyűjtsük szelektíven a hulladékot!

Berta Noémi 4.b

„A természet csodálatos színei megindítják a képzeletet.”  

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!