Osztálytermen kívüli digitális tanrend

Galéria 2018-2019

2019.08.11-17. Erdély – Erzsébet tábor

Csodálatos élményekben gazdag 6 napot töltöttünk együtt augusztus 11. és 17-e között Erdélyben. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány jóvoltából ez a nyaralás ingyenes Budapesttől Budapestig. Iskolánkból 18 diák vehetett részt ezen a kiránduláson, akik az EarlyAct csoporthoz tartoznak. Az országból összesen 139 tanuló utazott 10 kísérő tanárával Ivóba.

Már az utazás is nagy élmény volt, hiszen 2-szer 15 órát hálókocsiban töltöttünk. A tábori szabályok betartása mindenkinek kötelező volt: 7-kor ébresztő, negyed 8-kor torna, utána a 8 ágyas szobákban rendrakás, szemétlevitel, fél 8-kor sorban állás, majd a kijelölt asztalunknál reggeli.  A 2,5 hektáros bekerített, őrzött füves-fás-erdős tábor területén nincs büfé, TV és Wi-Fi (nem is hiányzott), viszont rengeteg szabadtéri és szobai játékkal van felszerelve.

Elutaztunk a madarasi  Hargitához, és az utolsó 300 méteres magasságot megmásztuk az 1801 méteren lévő csúcsig. Jártunk Korondon, Farkaslakán, Székelyudvarhelyen és a Parajdi sóbánya mélyén. Megismerkedtünk a megyeszékhely, Csíkszereda nevezetességeivel, és meglátogattuk a Csíksomlyói kegytemplomot.

Délutánonként kézműves-foglalkozásokon, vetélkedőkön, Ki mit tud?-on vettünk részt, jeleskedtünk az ügyességi játékokban. Szereztünk 1., 2., és 3. helyezéseket. Festettünk korondi tányért, megismerkedtünk a kürtős kalács készítésének titkaival. Esténként táncház, diszkó, izgalmas éjszakai akadályverseny volt, amelyek remek alkalmak voltak a más iskolákból érkezettekkel való megismerkedésre, barátkozásra.

Élményekkel gazdagon érkeztünk haza a hatalmas fenyők között megbúvó táborból.

Köszönjük a Rotary Club Szeged-Tisza anyagi támogatását, amellyel lehetővé tette Szegedtől Szegedig az ingyenes táborozást.

2019.06.18-20. Nyári tábor a Tudástárban

Ebben a tanévben sok közös programot valósítottunk meg a CSEMETE egyesülettel. A tanév lezárásaként diákjaink két alkalomból álló ismeretterjesztő foglalkozássorozaton vehettek részt. Megismerkedhettek szülőföldünk természeti értékeivel, megvizsgálhatták a Tisza vízminőségét.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2019.06.13. Sportnap

A Gregor-iskola hagyományaihoz híven június 13-án rendezte meg a Sportnapot. Újdonságként különböző mozgásos gyakorlatokat próbálhattak ki a diákok: kapura rúgás, kapura dobás, pingpong, célbadobás, akadálypálya, kosárra dobás. Ezeket a programelemeket felsős diákok segítették.  Az alsós lányok és fiúk kapitánylabda, az ötödikes és hatodikos lányok zsinórlabda, a hetedikes és a nyolcadikos lányok röplabda bajnokságokon versengtek. A fiúk focitudásukat mérhették össze. A nap fénypontjai a tanár-diák labdarúgó és röplabda mérkőzések voltak.

Az osztályokat a DÖK jutalom gumilabdákkal, focilabdákkal és ugrókötelekkel ajándékozta meg.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2019.06.14. DÖK nap

A Diákönkormányzat egész éves működésének csúcsa a tanév utolsó napja, amikor a DÖK lehetőséget kap arra, hogy emlékezetessé, szórakoztatóvá és hasznossá tegye az osztályok számára ezt a napot. 2019-ben is nagyon igyekeztünk, hogy mindez sikerüljön. Nagy Attila, diákönkormányzatunk elnökének beszámolójával kezdődött meg az éves diákközgyűlés, amely során az egész tanév eseményeit zenés-képes összeállítással eleveníthettük fel. A nyolcadikos osztályok elhelyezték emlékirataikat a Római udvaron, valamint új örökös DÖK tagot is avattunk Jáksó Bence személyében. 10 órától kezdetét vette a 17 állomásból álló verseny, amelyben az alsósokat és a felsősöket is izgalmas feladatok várták. Kiderült, hogy melyik osztály fér el a legkisebb helyen, hogy mennyire tudnak együtt játszani és alkotni. Próbára tettük a szaglást, ügyességet, hallást, kreativitást és a memóriát is.

Az osztályok egységes megjelenéssel és szebbnél szebb menetlevelekkel készültek a kihívásra, amelyet vidáman és nagyon ügyesen minden osztály teljesített.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2019.06.06. 112 – Tudd, hogy segíthess!

A „112-Tudd, hogy segíthess!” projekt keretében 2019. június 06-án iskolánk 20 fő tanuló és 2 fő kísérő pedagógus részvételével élménynapon vett részt. Az élménynap keretein belül megrendezett versenyen tízfős csapatok indulhattak egy felnőtt kísérővel. Minden csapat kapott egy térképet, amelyen szerepelt a tizenöt állomáshely -például tűzoltóság, Vöröskereszt, vízimentők, vagyonvédelem, káros szenvedélyek, közlekedésbiztonság, pénzügyi tudatosság, állatfelismerés-bátorságpróba-, valamint az ott végrehajtandó feladatok. A csapatoknak az állomáshelyek közül, három szabadon választottat kellett teljesítenie, illetőleg egy tesztlapot is kitöltöttek.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2019.06.06. SZTE Konfuciusz Intézet Évzáró Gálaműsor

SZTE Konfuciusz Intézet Évzáró Gálaműsorán diákunk Fejéregyházi Csenge fellépett az idei tanévben nálunk tanító és búcsúzó Esther Laoshi-val. Az iskolai családi naphoz hasonlatosan itt is nagy siker volt az előadás.
A többi kép az utolsó kínai órákon készült.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2019.06.05. e-Hajtás

A Szegedi Védőnői Szakszolgálat idén tizedik alkalommal rendezte meg egészségügyi akadályversenyét. A vetélkedő célja az egészséges életmód népszerűsítése mellett az internet veszélyeire való figyelemfelhívás és az elsősegélynyújtási ismeretek terjesztése volt. Iskolánkat négy nyolcadikos tanulónk képviselte.

A „Gregorosok” csapata 4. helyen végzett.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2019.05.31. Családi Nap

Iskolánk idén ünnepelte 55. születésnapját. Ebből az alkalomból Régen és most kiállítást rendeztünk az elmúlt időszak és a jelen fotóiból Rendezvénysorozatunkat gálával zártuk, ahol a tehetséges diákjaink mutatták be tudásukat.

A gála után diákok és szülők közös sportfoglalkozásokon, ügyességi próbákon, tudományos bemutatókon vehettek részt.

 

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!