Osztálytermen kívüli digitális tanrend

Galéria 2019-2020

2020.02.16. Kötelező olvasmány – élményszerűen

Ötödik osztályban kötelező olvasmány Molnár Ferenc örök érvényű regénye A Pál utcai fiúk. Az 5.b-nek lehetősége volt, hogy a regény elolvasása után, alföldi diákokként megnézhessék hol is vannak azok a helyek, amelyet például grundként emlegetünk.
A Pál utcai fiúk interaktív túravezető applikációnak köszönhetően pontosan felismerhettük a helyszíneket és újabb információkkal gazdagodtunk.
A helyszínek bejárása után a Vígszínház előadásában láthattuk a Dés-Geszti szerzőpáros által készített feldolgozást.
A főváros épületei, a mai napig megtalálható emlékhelyek, a fülbemászó dallamok és a színészek remek játéka által újra átélhettük Nemecsek és a Pál utcaiak küzdelmét a hazáért.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2020.02.21. Lélekmozgató-parasportnap

A Magyar Parasport Napját immár 3. éve ünnepeltük meg intézményünkben. 2020-ban igazán lélekemelő programokban vehették részt a diákok és a tanárok.

Kácsor-Macska Zsuzsanna és Grafit nevű kutyája beszélgetett a gyerekekkel mindenről, ami a diákokat érdekelte. A hétköznapokról és az ünnepekről, sok-sok érdeklődő kérdés és kedvesség segítségével.

Az idei évben a Nemadomfel zenekar koncertezett a tornateremben, amely fergetes közös bulizássá változott! Remek hangulatott teremtettek a zenekar tagjai.

A nap folyamán a testnevelés órákon paralimpiai sportokat lehetett kipróbálni.
DÖKO csoportunk február hónapban az olimpia és a paralimpia köré szervezte programjait. Az osztályoknak előzetesen totót kellett kitölteniük és megrajzolniuk az olimpia logóját. A legügyesebb osztályok vehettek részt a február 21-én megrendezett döntőn.

Az Éremesőn részt vett paralimpikonunk Suba Róbert, akivel a gyerekek beszélgettek és együtt játszottak, amely mindkét félnek nagy élmény volt. A versenyt kahoot vetélkedővel, kirakóval és szókeresővel kezdtük, majd Guiot Anikó Grexatlonjával folytattuk.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

 

2020.02.21. Earlyact cserediákok látogatása

Február 21-én az Ealyact Klub meghívására egy mexikói cserediák látogatott iskolánkba. Fernandez 1 évet tölt Magyarországon a Rotary Club Szeged-Tisza jóvoltából. Iskolatársával, a szegedi középiskolás Hannával érkezett, aki korábban náluk töltött 1 évet Mexikóban, ahol tökéletesen megtanult spanyolul. Nagyon hangulatos beszámolót készítettek, bepillanthattunk Mexikó különlegesen színes világába. Láttunk fotókat a nevezetességeikről, ételeikről, természeti csodáikról. Hanna elmondta a cserediákság lényegét, és mindenkit arra biztatott, hogy majd a középiskolában éljen ezzel a lehetőséggel.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2020.02.12. Termosz labor

2020. február 12 és február 19-én 8.30-12.30 óráig a 7.a és 7.b osztályos tanulóink laboratóriumi

gyakorlaton vettek részt a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium TERMOSZ Laboratóriumában.

A laborgyakorlat foglalkozásai:

  1. Növényi metszetek vizsgálata
  2. A plazmolízis vizsgálata lilahagymán
  3. Az ozmózis vizsgálata különböző növényi részeken
  4. Titkosírás kicsiknek és nagyoknak
  5. Kémiai virágoskert
  6. Szivárvány a kémcsőben

Gyakorlatvezetők: dr. Makráné Horváth Piroska, Juhász Ildikó, Kovács Judit

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!