Osztálytermen kívüli digitális tanrend

Galéria 2020-2021

2021.06.26. FF Célok Gyerekeknek 2020 – DÖKO TV

Fenntartható fejlődési célok gyerekszemmel pályázat

Gondolkozz el rajta, beszélj róla, tegyél érte!

A világ vezetői 2015 szeptemberében New York-ban egy történelmi ENSZ-csúcstalálkozón elkötelezték magukat amellett, hogy véget vetnek a szegénységnek, megküzdenek a klímaváltozással és harcolnak az igazságtalanság ellen. A 2030-ig tartó fenntartható fejlődési keretrendszer egy jobb jövőt kínál bolygónk egészének, emberek milliárdjainak.

Az ENSZ fejlődési keretrendszerének („Világunk átalakítása”) gerincét 17 Fenntartható Fejlődési Cél (Sustainable Development Goals – röviden SDGs) és 169 részcél alkotja.

Ezekhez a pontokhoz kapcsolódóan indultunk iskolánk DÖKO Híradójával a fenti pályázaton, amelyre olyan alkotásokat vártak, amelyek hangsúlyozzák ezeknek a céloknak a fontosságát és felhívják a figyelmet a velük kapcsolatos teendőkre.

A cél, amelyet minden oktatási intézményben dolgozónak szem előtt kell tartania, hogy felébresszük a diákokban a környezetünk megvédésére és a fejlődési fordulatra irányuló fogékonyságot. Megértsék, hogy mit jelent ez a 17 Fenntartható Fejlődési Cél, és mit tehetünk ezek megvalósítása érdekében.

Kisfilmünk II. helyezést ért el. A díjátadó ünnepség az esztergomi Duna Múzeumban, a 2021-es Duna Nap keretein belül zajlott. 

Iskolánk a szemléletformálásban élen jár, bízunk abban, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással, követendő jó példák bemutatásával meg tudjuk változtatni és óvni a világot. Ezen áldozatos munka elismeréséül nyerhettük el idén újból az ÖKOiskola címet is.

A kisfilmünkben szereplő minden diák névre szóló oklevelet kapott: Horváth Tamás 4.a, Deim Hanna 6.a, Gombos Dorka 4.a, Bihari Áron 5.a, Szvorény Szófia, Ambrus Anna 6.a, Zoltai Laura Panna 8.b, Csányi Viktória 8.b, Mateas Isabelle 6.b, Szabó Ábel 5.b, Bálint Bence 5.b, Tamás Levente 4.a 

Szegedi Tankerületi Központ honlapján megjelenés

 

2021.06.21. Nyári olvasmányok

Itt a nyár sok szabadidővel és remek könyvekkel. Igyekszünk egy kis segítséget nyújtani a választásban.

A tanév során kötelező olvasmányok lesznek:

3. évfolyam: Boldizsár Ildikó: Királyfi születik, Boldizsár Ildikó: Királylány születik

4. évfolyam: Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

5. évfolyam: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

6. évfolyam: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

7. évfolyam: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője, Jókai Mór: A nagyenyedi két fűzfa

8. évfolyam: Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig, Tamási Áron: Ábel a rengetegben

A felső tagozatosoknak ajánljuk, a kötelező olvasmányokhoz készült művészi filmfeldolgozások, musicalek megtekintését.

Keresők és gyűjtemények:

Olvasmányok tudástára- Kötelező és ajánlott 

Olvasmányok tudástára- Szabadidős 

Gyerekirodalmi adatbázis

Iskolánk tanulóinak ajánlása a felsős korosztálynak

A 2.b könyvajánlója

 

2021.06.15. Ballagás

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2021.05.28. Gyereknap a Gregorban

Május utolsó péntekén minden évben gyereknap van a Gregorban.
Tavaly a digitális oktatás alatt csak online formában köszönthettük diákjainkat, de idén végre újra együtt ünnepelhettünk.

A legnagyobb ajándék, hogy együtt lehetünk, de azért a jégkrémnek is nagyon örült mindenki!

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

 

2021.05.28. Frissen avatott kiskönyvtárosok a Gregorban

Frissen avatott kiskönyvtárosok a Gregorban
Iskolánk könyvtárában már évek óta folyik az érdeklődő negyedikes diákok számára a kiskönyvtáros képzés. A délutáni foglalkozásokon az írás, a könyv kialakulásán túl a könyvtár teljes működését megismerik és vizsga után részt is vehetnek benne. A mindennapos működés során nagyon nagy segítséget jelentenek a kiskönyvtárosok, akik ajánlókat készítenek, segítik az alsóbb évfolyamosokat a könyvtár használatában, beírják a kölcsönzéseket és délutáni foglalkozásokat szerveznek hétről-hétre. A 2020/2021-es tanévben jelenléti és digitális tananyagokon keresztül sajátították el a szükséges ismereteket, amelyekről sikeresen teljesített vizsgán adtak számot. Ebben az évben 20 kiskönyvtárost avathattunk.
Gratulálunk nekik!