Osztálytermen kívüli digitális tanrend

Galéria 2022-2023

2023.05.11. Közlekedési világnap – flashmob

Május 11-én a Közlekedési világnap alkalmából, az 1-2. évfolyamos diákjaink a harmadi szünetben csoportos tánckoreográfiát mutattak be. A közlekedési szabályokat játékos formában bemutató gyermekdalsorozat udvari bejátszására (iskolarádió) – a „Szofi és Borisz: Látni és látszani” számot választották.
„Mit tehetek a biztonságos közlekedésért?” címmel alsós és felsős rajzpályázatot hirdettünk. A legjobb rajzokat jutalmazzuk. Figyelemfelhívó kiállítást szerveztünk és a korosztályokra bontott közlekedési ismeretterjesztő filmekre épített virtuális tanösvényt oldhatnak meg az osztályok.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

 

2023.04. Árvácska cicamentők

Árvácska cicamentők nagy örömmel fogadták az összegyűlt takarókat, törölközőket!
A befogadott cicáknak nagy szükségük volt az összegyűjtött adományokra. Hálás köszönet iskolánk dolgozóinak, szülőknek és tanulóknak. Adományozók: Tóth Éva, Hunyady Andrea, Baráth Csanád, Pénzes Júlia, Tapasztó Dávid, Herédi Nóra, Kónya Luca, Buzás Péter, Ágostonné Elek Ottilia.
A gyűjtés folyamatos!

2023.04.27. A vakvezető kutyák világnapja

Április 27. a vakvezető kutyák világnapja. 1994 április 27-én ünnepelték először a vakvezető kutyák világnapját.
Ebben az évben Kácsor-Macska Zsuzsa a Napos Oldal Alapítvány munkatársa látogatott iskolánkba és bemutatta Bodza nevű kutyáját. A látássérültek hétköznapjainak megismerését szolgáló, interaktív előadáson vehettek részt a felsős osztályok. A vakvezető kutyák kiképzése nagyon szerteágazó feladat és elengedhetetlenek a látássérültek mindennapos segítésében.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2023.03.22. Víz Világnapja verseny

Immár 30 éve, hogy világszinten ünnepeljük a vizet, ami a Földünk legközönségesebb és egyben a legérdekesebb anyaga. Az élet lehetetlen lenne nélküle, mégsem vigyázunk rá eléggé. Ezt támasztja alá a világnap idei jelmondata is:
„Változtass most! Mindenki a saját lehetősége, képessége szerint tegyen meg
mindent, hogy utódaink számára is elérhető legyen a tiszta víz.”

A Szegedi Gregor József Általános Iskola 23. alkalommal rendezte meg a Víz Világnapja vetélkedőt Szegeden, 13 csapat résztvételével, a Szegedi Vízmű ZRT. támogatásával. Az általunk szervezett vetélkedő is egy ilyen lehetőség. Azzal, hogy részt vettek a diákok ezen a vetélkedőn – legalábbis úgy gondoljuk – sok olyan ismerettel lettek gazdagabbak a felkészülés során, aminek hasznát tudják majd venni, ha a víz védelméről van szó. 2000 óta rendezi meg iskolánk a vetélkedőt, hamarosan jubilálunk. Kollégáink most is sok érdekes, kreatív feladattal készültek. A vetélkedőt a tavalyi év sikerein felbuzdulva ismét az online térben rendeztük meg.

I. helyezett: Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola – Vízililiomok nevű csapatukkal
II. helyezett: Szegedi Fekete István Általános Iskola – liliomok nevű csapatukkal
III. helyezett: Szegedi Orczy István Általános Iskola – vizesorczy nevű csapatukkal

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2023.03.31. Ragyogj kékben Gregor!

„A Gregor kékben, egységben…!”

Iskolánk diákjai és dolgozói március 31-én, az Autizmus Világnapja (04.02.) tiszteletére kék felsőben töltötték a napot, felhívva mindenki figyelmét az autizmus megismerésére és elfogadására.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!