Osztálytermen kívüli digitális tanrend

Galéria 2023/2024

2023.09.29. „GR-Egészség” nap

Sikernap a Gregorban! Szeptember utolsó péntekén programok tömkelegével várták a gyerekeket a Fő fasoron. Reggel az épület elé igyekezett az iskola minden tagja, népdalcsokorral köszöntötték a zene világnapját. Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét személyesen köszönthettük köreinkben Gregorné Marikát, aki az éneklés után meglátogatta termükben a legkisebbeket. A vidám éneklés kitűnő hangulatot teremtett a nap folytatásához.

Az első három órában a „GR-egészség-nap” alkalmából az egészséges életmód, a minőségi táplálékok, a mentális és fizikai egészség szolgáltatta a hét helyszínen folyó előadások témáit.

A Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályától Bártol-Sáfár Anett az alsósoknak, míg Tóth Erika a felsősöknek tartott különleges témájú tanórát. Bojtos Ferenc a CSEMETE Egyesület vezetője az étkezéseink környezeti lábnyomára irányította a figyelmét a felsős tanulóknak, míg Farkas Péter, iskolánk pszichológusa, a mentális egészségről, a mentális jóllétről beszélgetett a gyerekekkel. Amíg védőnőnk, Ráczné Gyémánt Andrea, látás-, színlátás-, hallásszűrést végzett az orvosi szobában, addig a testnevelés teremben Hézső-Roszkos Mónika szülő a 2. b osztályt ismertette meg a jóga alapjaival. A nap folyamán a Naturliget Kft.-től Kovács Nóra és Borbély Viktor egészséges, mindenmentes, nassolnivalókkal kínálta a diákságot.

A 3. szünetben az egész iskola együtt „üdvözölte a Napot”, Guiot Anikó testnevelő tanár vezénylésével, amely után mindenki megihatta a megérdemelt alma levét, köszönhetően a Vega-Ház Kft. felajánlásának.

Köszönjük a támogatást, és előadóinknak a felkészült, tartalmas, érdekfeszítő előadásokat, amelyek alatt megtanultuk, hogy egészség nélkül minden semmi.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2023.09.29. A zene világnapja

Sikernap a Gregorban! Szeptember utolsó péntekén programok tömkelegével várták a gyerekeket a Fő fasoron.

Reggel az épület elé igyekezett az iskola minden tagja, népdalcsokorral köszöntötték a zene világnapját. Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét személyesen köszönthettük köreinkben Gregorné Marikát, aki az éneklés után meglátogatta termükben a legkisebbeket. A vidám éneklés kitűnő hangulatot teremtett a nap folytatásához.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2023.09.22. „Busszal a 60 éves Gregorba!”

„Busszal a 60 éves Gregorba”, iskolai autómentes világnap

Reggel 7 óra körül apró, zöld zászlók gyülekeztek az Erdélyi téri megálló közelében. A Gregoros gyerekek, a dolgozók, és igazgató asszony az iskola autómentes világnap alkalmából rendezett programjára készültek. Az idén 60 éves iskolába az előző években rendezett kerékpáros és gyalogos napok után különjáratos busszal érkeztek az Újszegeden élő tanulók.

A Volánbusz a nyári megkeresésünket lelkesen fogadta, azonnal támogatóan álltak a rendezvény megszervezése mellé. A GRE60R busz megérkezését hangos sikítások és taps fogadta. Az utazás bár rövid volt, de annál élvezetesebb, amelyet iskolánk pedagógusainak éneklése tett hangulatossá, amelybe a szülők és gyerekek folyamatosan csatlakoztak be. A megállókban a dudáló buszt heves zászlólengetések üdvözölték. A víztoronyhoz érő járat utasait kollégáink kísérték be
az intézménybe a KRESZ gyalogos szabályaira való figyelemfelhívással. A járatot mindkét alkalommal megtöltötték a diákok és az őket kísérő érdeklődő szülők, testvérek.

Köszönjük a Volánbusz és a „jófej sofőrünk” támogatását!

A Szegedi Tankerületi Központ honlapján is megjelentünk „Ma milyen nap van?” címmel (itt)

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!