Virtuális osztályterem, segédanyagok

Galéria 2023/2024

2024.04.11. A magyar költészet napja

A Gregor iskolában évről-évre színes programokkal emlékezünk meg a költészet napjáról.

Ebben az évben már 60. éve, hogy ünnepeljük a költészet napját, amely 1964 óta a része az emléknapok sorának. Az iskola apraja-nagyja egyaránt részt vesz ebben: vers posztokkal, vers illusztrációkkal színesítik a folyosókat, a Kuckót, az iskolarádióban megzenésített versek szólnak, a könyvtárban költészet napi kvíz várja a diákokat.

Végzős tanulóink ebben az évben a költészet napja alkalmából podcastet készítettek, amelyben kedvenc verseiket mondták el, ők így éltetik a verseket, mert ,,A dolgok változnak. A vers örök.” A vers boldogít, felvidít, feltölt, gyógyít, olykor gondolkodásra késztet.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2024.03. Nyertes High-Tech Suli pályázat

A sikeres pályázat tartalma:
Az Alapítvány az Innovatív Oktatásért és főtámogatója a Mészáros Csoport elkötelezett az iskoláskorúak esélyteremtése mellet, amely a társadalmi megújulás és felemelkedés záloga a tehetségek kibontakozásán, a társadalmi és munkaerőpiaci integrációhoz szükséges alapkompetenciák biztosításán keresztül. Ennek jegyében kiemelkedő támogatási összegű társadalmi felelősségvállalási programja keretében pályázatot hirdet iskolák számára digitális tanterem és digitális eszközökkel támogatott pedagógiai program kialakítására.

A pályázat keretében elnyerhető támogatás célja a köznevelési intézmények infrastrukturális, oktatástechnológiai és módszertani fejlesztése a következő elemek segítségével minden nyertes esetében:
1 db digitális tanterem kialakítása (meglévő tanterem festése, dekorálása és felszerelése):
  – 24 db iskolapad
  – 24 db iskolaszék
  – 1 db interaktív panel állvánnyal
  – 1 db tanári laptop
  – 1 db laptop állvány
  – 24 db tanulói laptop
  – 1 db töltő és tároló szekrény a tanulói laptopok számára
  – 1 db dokumentumkamera
  – 12 db MakeBlock – mBot 2 robotkészlet
  – 6 db LEGO SPIKE robot
  – 12 db Micro:Bit + kiegészítő kit
  – 4 db Craftbot 3D nyomtató
  – 1 db lézervágó
  – 4 db forrasztó állomás és harmadik kéz
  – 1 db plotterező csomag
  – 1 db Maker’s Red Box
  – 1 db Maker’s Red Box 24-es kiegészítő kit
  – 1 db mozaBook Classroom licensz
  – 3 db Redmenta licensz
           • 3 felső tagozaton (is) tanító pedagógus ösztöndíj támogatása 5 hónapra;
           • 3 felső tagozaton (is) tanító pedagógus képzése, mentorálása 5 hónapon keresztül.

A pályázat támogatási értéke nyertes pályázatonként bruttó 40 millió forint.
A pályázat keretében elsősorban általános iskola felső tagozatos tanulócsoportjai számára alakítható ki tanterem.

Bővebben: www.facebook.com/hightechsuli

 

 

2024.03. Down-szindróma világnapja

03.21. Down-szindróma világnapja. Gyere felemás zokniban! Közös kép készítése a tornateremben a 3. szünetben. A világnap lényege az elfogadás, a Down szindróma megismerése.

2024.02.22. A magyar parasport napja

Február 22-én, a magyar parasport napján a felső tagozatosainkhoz a Biacsi ikrek, Ilona és Bernadett látogatott el, hogy a paralimpikonok életéről, mindennapjairól kérdezhessék őket. Edzőjük is elkísérte paralimpiai aranyérmes lányokat, akik több bronz-, ezüst- és aranyérmet nyertek világversenyeken is. Az alsó tagozatosokhoz Kácsor-Macska Zsuzsa és vakvezető kutyája, Bodza jött el. A gyerekek szemmaszkokat kaptak, és így számos mozgásos tevékenységet próbálhattak ki. Ezen a napon a testnevelésórákon kerekesszékkel kosárlabdáztak, sorversenyeztek, szlalomoztak a harmadikosok, negyedikesek és az ötödikesek.

Nagyon mozgalmas napot tudhatunk magunk mögött, melyről a diákok sok új élménnyel térhettek haza.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2024.02.16. Télűző kiszebáb égetés

Télűző hagyományaink közé tartozik a fánksütés és a kiszebáb égetése.

A kiszebáb a telet jelképező szalmabábu, amit tél végén gonoszűző népszokásként elégetnek vagy vízbe vetnek. A néphit szerint a kiszebáb égetése megszabadítja az embereket minden bajtól, rossztól, félelemtől, betegségtől.

A harmadik szünetben, iskolarádiós bejelentkezést követően, zeneszóval kísérve mindenki levonult a focipályára, ahol már készen állt a kiszebáb. Körbeállást követően a bábut Vida Árpád diákelnök gyújtotta meg, az „Ég a kisze…” versre. Az osztályok által felírt, DÖK által összegyűjtött, borítékban elhelyezett „gondűző cédulákat”, rossz szokásokat, félelmeket egy fonalra felfűzve, előzetesen a kisze nyakába akasztottuk és a kiszebábbal együtt elégettük. Ezt követően az „És tánc…” felkiáltásra elindult a körtánc.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2024.02.06. Honvédség látogatása

2024. február 6-án iskolánkba látogatott a szegedi 12. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda.
Állampolgári ismeretek tanórához kapcsolódva a végzős évfolyamnak tartottak előadást a Magyar Honvédségről, feladataikról, mindennapi életükről, Magyarország NATO tagságáról.
Szó esett a külföldi missziókról, a misszióban eltöltött katonai szolgálat tapasztalatairól.
A honvédség nem csak a katonai szolgálatról szól, hanem nagyon fontosnak tartják a mindennapos sportolást. Vendégeink között volt, egy honvéd élsportoló is, aki világbajnoki címet tudhat magáénak. Beszámolt az életútjáról és eredményeiről, világbajnoki érmét a diákok kézbe is vehették.
Többen eközben a Honvédség által biztosított VR felszerelést is kipróbálhatták.
Az előadást nagy érdeklődés fogadta, és reméljük, hogy a későbbiekben is lesz lehetőségük visszatérni iskolánkba különböző programok, például pályaorientációs nap, családi nap keretein belül.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!