Osztálytermen kívüli digitális tanrend

Galéria

2023.január 24. Somogyi-könyvtár-Vers-nap

A Somogyi-könyvtár munkatársai január-februárban foglalkozásokat tartanak iskolánk könyvtárában.
Második alkalommal, kedden 08:00 – 16:00-ig Vers-nap volt. Előadók: Benkéné Barbara, Sinka Márti, Kónya-Bába Andrea, Ördögh Anna.
Résztvevő osztályok: 5.a, 6.b, 7ab, 8.ab.
Vers-nap programjai: Irodalmi kezdeményezések – tanulási trükkök; Hallgasd és játssz velünk! Klasszikus versek – életre kelt alkotások a 21. századra hangszerelve (rendhagyó versek, zenei aláfestések); Titkos vers – Nyomozz és keress! Játékos, képes versfelismerő; „Muti melyik verset tanuljátok!” – Készítsünk együtt „képverset”, avagy irodalmi élmény szófelhők segítségével.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2023.01.20. A magyar kultúra napja

2023.01.22. A magyar kultúra napja

A mai napon (2023.01.20 – péntek), a Magyar Kultúra Napja közeledtével iskolánk élete a 200 éves nemzeti fohászunkról való megemlékezéssel telt.
Az első órában iskolarádiós műsorral tisztelegtünk Kölcsey Ferenc műve előtt, majd a harmadik szünetben iskolánk közössége közösen szavalta el a Himnusz első versszakát.
Tanulóink újraalkották a költeményt rajzolt formában, a 4.b osztály alkotásai annyira jól sikerültek, hogy egy videósösszeállítás készítettünk belőle.

Tagadhatatlan, hogy a Himnusz a magyar ember szívét megérinti és büszkeséggel tölti el.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

 

2022.12.19-21. “Fogadj örökbe egy családot”

A “Fogadj örökbe egy családot” akcióhoz ebben az évben 8 osztályfőnök (8.a, 8.b, 7.a, 7.b, 6.a, 6.b, 2.a, 2.b) és a hozzájuk tartozó 8 osztály, megközelítőleg 200 gyerek és szüleik csatlakoztak. Az adománygyűjtés tartós élelmiszerekre, tisztító- és tisztálkodószerekre, használt ruhákra, könyvekre és játékokra vonatkozott, és a Szeged környéki rászoruló családok támogatását tűzte ki célul idén is. A hátrányos helyzetben lévők kiválasztásában a “Rászoruló Családok Segítése Szeged és környéke” nevű facebook csoport üzemeltetője, Marosvölgyi Annamária segített. Adományaink 14 Szeged környéki család karácsonyát tette szebbé, összesen 36 főnek, köztük egy kisebb osztálynyi diáknak, azaz 19 gyereknek tudtunk meglepetést okozni idén, az ünnepek közeledtével.
Az adományozás során az ajándékokat szinte minden osztály önállóan szállította házhoz, embertársaink megsegítése mellett, empátiára, elfogadásra is neveljük tanítványainkat az akciónkkal.

www.delmagyar.hu megjelenés

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!