Virtuális osztályterem, segédanyagok

2016.11.25. Családi nap

Iskolai közösségünk hagyományos eseménye a Családi nap, ahol szülő, diák, pedagóguskötetlen együttlét keretében tölthet el hasznos időt. A közösen szerzett élmények erősítik az intézmény kapcsolatrendszerét, partneri kapcsolatait.

Erre az eseményre a Szegedi Gregor József Általános Iskolában 2016. november 25-én(pénteken) került sor.

A színes programkínálatból mindenki kedve szerint válogathatott. A Kézműves vásár, ahol kreatív szülők saját készítésű alkotásai találtak gazdára, lehetőséget biztosított arra, hogy olyan oldaláról is megismerjük a szülői közösséget, amire hétköznapjaik során nincs, vagy alig adódik lehetőség. A rengeteg jó ötlet, egyedi megoldás kötetlen megbeszélésekre adott lehetőséget. Az adventi asztali díszek készítése egészítette ki az előbb említett programot. Ügyes kezű pedagógusaink támogatásával családi kézműveskedésre hívtuk vendégeinket. Erre, mindig nagy az érdeklődés, ezért az év folyamán folyamatosan gyűjtjük a dekoráláshoz használható anyagokat. A karácsonyi készülődés, az advent jegyében, textil felhasználásával, patchwork technikával készítettek a gyerekek és a felnőttek egyedi díszeket karácsonyfára. Természetesen a mézeskalács díszítése sem maradhatott el, melynek előkészítésben, megsütésében jó középiskolai kapcsolatainknak köszönhetően kaptunk segítséget.

Köszönjük a sok támogatást, amely a „Fogadj örökbe egy könyvet „akciónkra érkezett. Ebben az akcióban úgy támogatott bennünket a szülői közösség, hogy könyvtárhasználó diákjaink kívánságlistája alapján felajánlásként juttatták el, az akció keretében a könyveket az iskolai könyvtárba, amit az adományozó nevének könyvekbe rögzítése után, jelképesen örökbe fogadtunk A támogatók a „Könyvtár patrónusa” kitűzővel , könyvtárunk állománya 253 kötettel gazdagodott. A programot Varázsdoboz akció egészítette ki. A dobozok a szülők és partnereink által felajánlott ajándékokat, szolgáltatásokat, praktikus lehetőségeket tartalmaztak.

Fontos számunkra diákjaink elfogadásra, nyitottságra nevelése. Ezért is volt öröm számunkra, hogy a vendégül látott, Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete szimulációs bemutatót tartott a program alatt. A programnak folytatása lesz, „Érzékenyítő órák” megtartásával szeretnénk alsó-és felső tagozatos diákjainkban erősíteni az empátiát a fogyatékkal élő embertársaik iránt.

Közlekedésbiztonság, kerékpáros közlekedéstémában partnerünk az Újszegedi Rendőrőrs szervezett gyakorlati képzést, játékos foglalkozást. Kiegészítésként az iskola udvarára kitelepült, a gyermekek által birtokba vett rendőrautó, az ujjlenyomatok készítése tett izgalmas programmá. A kerékpárok biztonságtechnikai átvizsgálása, a „Bike Safe Kerékpáros regisztrációs program” bemutatása, az egyéni védőeszközök bemutatása, a bűnmegelőzési TOTO, amit felnőtt és gyermek korosztálynak is kínált a rendőrség, hasznos és nagy érdeklődésre számot tartó programelem volt.

Az arcfestés és csillámtetoválás népszerű a Családi napon. Értékes, együttműködésen alapuló tevékenység, mivel egy negyedikes és egy felsős diák csapat bonyolítja le, egymást támogatva, a tapasztalatok, fortélyok átadásával.

Vendégünk volt a Csillagösvény Élménypark Ópusztaszerről egy izgalmas szőnyeglabirintussal, és malomjátékkal.Az útvesztő és a logikai feladványok, népi- és gyermekjátékok világát kínálta a legkisebb gyermekektől kezdve az aktív idősekig. 

Iskolánkban második idegen nyelvként választható a kínai nyelv, melynek lebonyolítását a Konfuciusz Intézet biztosítja intézményünkben. Az általuk szervezett kézműves foglalkozás kitekintést nyújtott más kultúrák világába, amit ugyancsak nagy érdeklődés övezett.

A tornateremben a mozgást, aktív kikapcsolódást kedvelők kosaras aerobik foglalkozáson és a görkorcsolya bemutatót követően, görkorcsolyás sor- és váltóversenyen vehettek részt.

A program egész ideje alatt lehetett szavazatokat leadni rajzpályázatunk kiállított alkotásaira, amely a tanév fő nevelési célját, a környezettudatosságot választotta témául.

Ugyancsak a program teljes ideje alatt üzemelt a büfé, ami a „Zsíros kenyér partyn” kívül süteményekkel és üdítőkkel várta az odalátogatókat.

A programot az információs fal mellett az iskolarádió lelkes csapata tette élővé, bejárhatóvá, valamint hangulatossá a zenei aláfestés biztosításával.

Mi Gregorosok hiszünk a közösségépítés ilyen és ehhez hasonló programjaiban, ezért is tervezzük lelkesen a folytatást. Tavasszal szabadtéri rendezvényekkel és egy izgalmas grill-partyval készülünk, meghívott vendégekkel és változatos programokkal. Legyen (legyél) a vendégünk!

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!