Virtuális osztályterem, segédanyagok

2017.08. Intézményi közétkeztetéshez igénybe vehető kedvezmények

Szülői tájékoztató az intézményi közétkeztetéshez igénybe vehető kedvezmények igazolásáról

Tisztelt Szülők!

Amennyiben Ön gyermeke után jogosult valamelyik intézményi étkeztetési támogatásra (rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, nevelésbe vett gyermek, tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek, olyan családban él, amelyben három vagy több gyermeket nevelnek), azt igazolnia szükséges!

Jogcímek:

·Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő jogcímen:

 az intézményi térítési díj 100%-a a kedvezmény mértéke, ennek igazoló dokumentuma a KÉ-01 nyomtatványon (2 példányban) az I. RÉSZ, a 4. oldal alján aláírás (Tudomásul veszem…),  valamint az 5. oldalon található nyilatkozat kitöltése, illetve a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot megállapító hatósági döntés (határozat) másolatának benyújtása. Az étkezést megrendelni havonta a KÉ-01A Rendelési nyilatkozat kitöltésével az intézményben meghirdetett étkezési térítési díj befizetési napokon az NGSZ közalkalmazottjánál vagy az NGSZ Közétkeztetési ügyfélszolgálatán (cím: 6724 Szeged, Huszár u. 1) nyitvatartási időben illetve regisztráció után az ETELKA PORTÁLON keresztül lehetséges.

 ·Nevelésbe vették jogcímen:

 az intézményi térítési díj 100%-a a kedvezmény mértéke, ennek igazoló dokumentuma a KÉ-01 nyomtatványon (2 példányban) az I. RÉSZ és a III. RÉSZ/II. pont, a 4. oldal alján aláírás (Tudomásul veszem…),  valamint az 5. oldalon található nyilatkozat kitöltése. Az étkezést megrendelni havonta a KÉ-01A Rendelési nyilatkozat kitöltésével az intézményben meghirdetett étkezési térítési díj befizetési napokon az NGSZ közalkalmazottjánál vagy az NGSZ Közétkeztetési ügyfélszolgálatán (cím: 6724 Szeged, Huszár u. 1) nyitvatartási időben illetve regisztráció után az ETELKA PORTÁLON keresztül lehetséges.

·Tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek jogcímen:

az intézményi térítési díj 50%-a a kedvezmény mértéke, ennek igazoló dokumentuma a KÉ-01 nyomtatványon (2 példányban) az I. RÉSZ kitöltésea 4. oldal alján aláírás (Tudomásul veszem…), illetve a Magyar Államkincstár által rendszeresített, jogosultságot igazoló, érvényességi időszakot tartalmazó dokumentum (magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló Határozat, Szakorvosi igazolás, (SNI) Szakértői és Rehabilitációs Bizottság Szakértői véleménye) másolatának benyújtása.

·Olyan családban él, amelyben három vagy több gyermeket nevelnek jogcímen:

 az intézményi térítési díj 50%-a a kedvezmény mértéke, ennek igazoló dokumentuma a KÉ-01 nyomtatványon (2 példányban) az I. RÉSZ és a II. RÉSZ kitöltése, a 4. oldal alján aláírás (Tudomásul veszem…).

Minden étkező vonatkozásában szükséges kitölteni a KÉ-02 nyomtatványt !!!

A határozatok leadási határideje folyamatos, személyesen az NGSZ közétkeztetési ügyfélszolgálatán (6724 Szeged, Huszár utca 1.) vagy az iskolában meghirdetett befizetési napokon, vagy scannelt formában a kozetkeztetes@ngsz.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre.

Amennyiben gyermeke részére diétás étkezést igényelne a 2017/2018-as tanévben, kérjük, hogy 1 hónapnál nem régebbi, eredeti szakorvosi igazolást az iskolában meghirdetett befizetési napokon, vagy az NGSZ közétkeztetési ügyfélszolgálatán személyesen bemutatni szíveskedjen!

Bővebb leírások itt:

Kitöltési útmutató_KÉ-01 és KÉ-07 nyomtatványokhoz

Tájékoztató a közétkeztetés rendjéről

Tájékoztató az étkezési térítési díj kedvezményeiről támogatásokról

A közétkeztetéssel kapcsolatos további információk megtalálhatóak a http://www.ngsz.hu/index.php/kozetkeztetes oldalon.

Szeged, 2017. augusztus 1.

Pocsai Blanka
intézményvezető