Virtuális osztályterem, segédanyagok

2018.09.19. Legyél te is mesehős!

Mesehősök a Gregorban

A Libri-Bookline Zrt. hívta életre a Szívünk rajta programját az UNICEF szakmai közreműködésével. Céljuk, hogy segítsenek a szülőknek és a gyerekeknek megtalálni a legjobb köteteket az évente több ezer újdonsággal jelentkező gyerekkönyves piacon.

A Szívünk rajta programban hirdették meg a Legyél Te is mesehős pályázatot, melyre iskolánk akkor 3. osztályos csapata jelentkezett Varjasi-Kispéter Zsófia könyvtárostanár és Bikhazi-Huber Mária tanító néni irányításával. Az István Anna Laura, Kürti Luca, Sátay-Gallina Réka, Simon Eija, Vasiljev Anna Margit által alakított Gregor csapat Boldizsár Ildikó: Mesék az élet csodáiról című könyvét választotta, melyet a pályázat kiírója a rendelkezésünkre is bocsájtott.

A kötetben található mesék közül Az okos lány című szicíliai mesét választottuk. A történet megismerése után a lányok kiválasztották a nekik tetsző figurákat, amelyeknek a hangjukat adták és le is rajzoltak. A szereplők megformálása után a történet helyszíneit is megfestették. A közös munka nagyon jó hangulatban zajlott, ügyesen felosztották a feladatokat egymás közt és figyeltek a megvalósulásra is.

A kiírás szerint maximum 6 perces videót kellett készíteni a választott műből. Az elkészült animációs kisfilm a youtube videomegosztó portálra került fel, ahol több százan megtekintették. A szervezők nagy örömére minden előzetes elképzelést felülmúló érdeklődés övezte a felhívást, emellett pedig külön öröm volt, hogy nemcsak mennyiség, hanem kreatív ötletek tekintetében is egy igazán erős mezőny alakulhatott ki. Éppen ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy az eredetileg meghirdetett 10 olvasósarok mellett további 5 főnyeremény kerül kiosztásra, amelyeket a szakmai zsűri döntése alapján ítéltek oda a mezőny kiemelkedő jelentkezőinek. A szakmai zsűri döntése alapján választották ki munkánkat, amelynek köszönhetően szeptemberben megérkezett az 50 gyerekkönyvből, szív alakú könyvespolcból, babzsákból és szőnyegből összeállított olvasósarok. Amely most a 4.b tantermét gazdagítja.

A gyerekkönyvekkel eltöltött idő – győzelem ide vagy oda – hasznosan eltöltött idő. Bár ez a pályázat a végéhez ért, a könyvtárban rengeteg új olvasási és alkotási élmény vár mindenkit.

A Szívünk rajta programról részletesen a https://szivunkrajta.hu/programismerteto/ oldalán olvashatunk.

A Gregor csapat meséje: https://www.youtube.com/watch?v=ub4cbMRbU5c&t=9s

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!