Virtuális osztályterem, segédanyagok

2018.10. ÖKO hírek

2018.10.05. Szelektív kukák elhelyezése

Szelektív hulladékgyűjtés

Ökoiskolaként fontosnak tartjuk, hogy minél kevesebb szeméttel terheljük Földünket. Első lépésként kevesebb csomagoló anyagot használunk. A második lépésünk a szelektív hulladékgyűjtés. Október elején színes fedelű hulladékgyűjtők kerültek folyosóinkra.

A feliratok segítik a szelektív gyűjtést. Sárga fedél=műanyag hulladék, kék fedél= újrahasznosítható papír, szürke fedél= háztartási szemét.

Termelj kevesebb szemetet! Hasznosítsd újra, amit lehet!

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

 

ÖKO program, október 9.

Az éves ÖKO programunk alapján október 9-én kedden takarítási, lomblevélgyűjtési akcióra került sor.

Az alsó tagozatos tanulók délután, a tanulmányi munkát követően felsöpörték az osztálytermüket, letörölték a táblát, az asztalokat és az ablakpárkányt is.

A felső tagozatos tanulók osztályonként öt-öt önkéntes tanuló a parkoló-iskola közötti területen, és az iskola udvarában lévő lehullott leveleket felgereblyézték és összegyűjtötték.

A 7.b osztály a római udvarban lévő díszfüvet gyomtalanította. A 8.a és 8.b osztályból  minden szünetben 1-1 tanuló a tűztövis körüli gyomlálást és kapálást végezte. A tanulók jelentkezése önkéntes volt, aki részt vett rajta osztályfőnöki dicséretben részesült.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

 

2018.10.08. Öko-logo rajzverseny

Gregoros diák rajzolta meg az iskola új öko-logóját

A Szegedi Gregor József Általános Iskola 2018. szeptember 1-től elnyerte az Ökoiskola címet. A fenntarthatóság, az egészség- és környezettudatos életmód eddig is megjelent iskolánk életében, de ezután még hangsúlyosabbá válik. Ennek érdekében megalakult az ÖKO munkacsoport, amelynek a Diákönkormányzattal közös első programja volt az „Öko-logó pályázat”. Olyan logót kerestünk, amely tükrözi iskolánkat és a környezettudatosságot. Nagyon sok diák fantáziáját megmozgatta a kiírás és számos pályamű érkezett. A zsűrinek nehéz dolga volt kiválasztani a legjobbakat. Október hónapban a földszinti folyosón kiállítás látható a beérkezett művekből.

Alsó tagozat:

III. Hetési-Kovács Zalán és Kulik Lőrinc

III. Lázár Zoé

II. Szabó Ábel

I. Kollár Kata és Lakos Nikoletta

Különdíj: Fehér László

Felső tagozat:

II. Bajusz Kata

II. Bálint Jázmin

II. Gulkai Blanka

II. Kovács Marcell

II. Varsányi Vera

I. Berta Petra

Különdíj:

Averkin Veronika

Mari Emili

Nagy Anna és Kispéter Enikő és Fehér Szimonetta

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!