Virtuális osztályterem, segédanyagok

2019.01. Japán rajzverseny

Tavaly 9-en részt vettek iskolánkból egy 2018 tavaszán japánból indított Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzversenyen.
Résztvevők voltak : Császár Alexa, Kollár Kata (a mostani 4.b-ből); valamint a mostani 5.b tanulói: Dusha Kiss Luca, Fülöp Vadadi Laura, Ábrahám Kira, Jaksa Luca, Berta Noémi, Börcsök Dóra, Kollár Kitti. Felkészítőjük Szalontai Edit tanító néni volt.

A téma ez volt: „Mindannyian a Földön élünk”, azaz: az emberek a Föld különböző helyein élnek, és bolygónkon mindenütt mindenféle teremtmény él. Iskolánk diákjai készítettek rajzokat állatokról, amelyek közvetlen környezetükben, illetve az iskola melletti Holt Maros-partján élnek, valamint erdei állatokról, sőt még kis hangyákról is! Hiszen minden élőlény fontos ezen a Földön! Több, mint 14 000 rajz érkezett be a versenyre. Megtiszteltetés volt a világ gyermekeivel együtt elgondolkodni ezen a témán, és érdekes volt végignézni más országok gyermekrajzait. Azt, milyen más ott az állatvilág, és mégis valami közös a gyerekekben:szeretettel fordulnak minden kisebb-nagyobb állat felé, elsősorban társként kezelve őket. Emlékül a részvételért mindenki kapott névreszóló kis jutalmat a távoli Japánból.

Egy újabb versenyfelhívás is érkezett, most még érdekesebb címekkel:
– Jövőnk, és a Föld (Képzeld el a bolygónkat a jövőben!)
– A Föld, amit szerethetek (természetes élővilág, teremtmények a Földön)

Ha érdekel bármely téma, és szívesen festesz vagy rajzolsz színes krétával normál méretű rajzlapon, jelentkezhetsz rajztanárodnál. illetve osztályfőnöködnél a versenyre.