Virtuális osztályterem, segédanyagok

2019.02.22. Magyar Parasport Napja

Magyar Parasport Napja – A Gregorban 2019-ben is megmozdult a lélek

Idén második alkalommal került megrendezésre országosan a Magyar Parasport Napja, melynek címe LÉLEKMOZGATÓ volt.

Február 22-én a Szegedi Gregor József Általános Iskolában 4 tanórán keresztül 17 osztálynak volt része a lélekmozgatásban. Ha a lélek mozdul, a szándék, akarat, elszántság, céltudatosság és az érzelem feltör, a testet mozgásra, cselekvésre kényszeríti. Ahhoz, hogy a lélek mozduljon, megismerés, tapasztalás, megértés, befogadás, azonosulás szükséges.

A diákok siket tapasztalati szakértőtől és tolmácstól tanulhatták meg a jelelés alapjait. Kerekesszékes akadálypályán próbálhatták ki ügyességüket, majd Hegedűs László paralimpikon és segítője, Gilicze Zsolt a boccia játékot mutatta be és tanította meg.

Vakszobában és akadálypályán tapasztalhatták meg, hogy a látás hiányában hogyan lehet tájékozódni, valamint megismertük Grafitot, a vakvezető kutyát, aki mindenkit elvarázsolt. A csörgőlabda sportot többen ki is próbálták.

Az egész hét folyamán foglalkoztak a diákok a parasporttal, a parasportolókkal, a felsősök filmek és beszélgetések segítségével, az alsósok pedig a „Napos mesék”-en keresztül. A mesékhez illusztrációkat készítettek, az elkészült művekből kiállítást szervezünk, hiszen nemcsak kedves, hanem nagyon tanulságos történetekkel gazdagodtak a tanulók.

A Tamás bácsi című bábelőadás minden alsós diáknak példát mutatott, hogy hogyan válhatunk hasznos tagjává a társadalomnak, hogy mindenki tud segíteni embertársain.

Az osztályfőnöki órákon a Csodafedezet című filmet nézték meg diákjaink.

Tavalyi sikeres LÉLEKMOZGATÓ rendezvényeink eredményeként Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnökének javaslatára idén megyei kiemelt közoktatási intézményként vettünk részt a nap eseményein.

Programjaink megvalósítását a Napos Oldal Alapítvány és a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületének tapasztalati szakértői, munkatársai és önkéntesei segítették. Köszönjük munkájukat!

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!