Virtuális osztályterem, segédanyagok

2019.03.06. Mi6 – Virtuális Erőmű Program (VEP)

A 2019-ES ENERGIAHATÉKONYSÁGI KIVÁLÓSÁGI PÁLYÁZATBAN VALÓ RÉSZVÉTELÜNK

DR. ÁDER JÁNOS KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FŐVÉDNÖKSÉGÉVEL ÉS DR. SZILI KATALIN MINISZTERELNÖKI MEGBÍZOTT VÉDNÖKSÉGÉVEL

A Virtuális Erőmű Program (VEP)a köztársasági elnök által fővédnökölt és az Európai Bizottság által a legjobb három uniós energiahatékonysági program közé választott fentarthatósági kezdeményezés, melynek célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza.

Az el nem használt és így fosszilis erőműben meg nem termelt, tehát kiváltott energia egységekből egy „virtuális erőmű” épül, mely mára az ország 6. legnagyobb villamos erőművévé vált.

Mintegy 9.000 vállalati, 350.000 diák, több száz önkormányzati, valamint intézményi és lakossági partnerével a VEP a legszélesebb körű nonprofit fenntarthatósági kezdeményezés Közép-Kelet Európában.

A 2018. március 6-án meghirdetett VEP2 program célja, hogy a Virtuális Erőmű Program 2030-ra Magyarország második legnagyobb erőműve legyen.

A Szegedi Tankerületi Központ illetékessége alá tartozó intézmények közül 2 nyerte el az „Energiatudatos Iskola” címet. Egy pedig az „ Energiahatékony Iskola” címet.

Az Országházban Pocsai Blanka intézményvezető vette át a megtisztelő díjat. A díjátadó gálán a Gregor képviseletében még jelen volt dr Makráné Horváth Piroska az ÖKO munkacsoport vezetője és Csányi Tibor műszaki munkatárs, az ÖKO munkacsoport egyik legaktívabb tagja. Mindketten az intézményvezető támogatására részt vettek a pályázat összeállításában.

A Pályázati anyag iskolánk bemutatását, eddigi ÖKO lépéseinket tartalmazta.Három vállalásunk, melyet az ÖKO munkacsoportsegítségével illesztünk be intézményünk mindennapjaiba:

1.A pet palackok gyűjtését is elindítjuk.

2.A „Műanyag STOP” program keretében arra törekszünk, hogy minél inkább szorítsuk ki iskolai életünkből a műanyag alapú csomagolóanyagokat, általunk használt termékeket.

3.Zöld kirándulásokat (pl. kerékpártúra) szervezünk.

Mi a Virtuális Erőmű Program?, mi6.hu, M1 Híradó összefoglaló, delmagyar.hu,

Iskolánk sajtó megjelenése: Szegedi Tankerületi Központ, szegedma.hu, delmagyar.hu,

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!