Virtuális osztályterem, segédanyagok

2019.08.11-17. Erdély – Erzsébet tábor

Csodálatos élményekben gazdag 6 napot töltöttünk együtt augusztus 11. és 17-e között Erdélyben. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány jóvoltából ez a nyaralás ingyenes Budapesttől Budapestig. Iskolánkból 18 diák vehetett részt ezen a kiránduláson, akik az EarlyAct csoporthoz tartoznak. Az országból összesen 139 tanuló utazott 10 kísérő tanárával Ivóba.

Már az utazás is nagy élmény volt, hiszen 2-szer 15 órát hálókocsiban töltöttünk. A tábori szabályok betartása mindenkinek kötelező volt: 7-kor ébresztő, negyed 8-kor torna, utána a 8 ágyas szobákban rendrakás, szemétlevitel, fél 8-kor sorban állás, majd a kijelölt asztalunknál reggeli.  A 2,5 hektáros bekerített, őrzött füves-fás-erdős tábor területén nincs büfé, TV és Wi-Fi (nem is hiányzott), viszont rengeteg szabadtéri és szobai játékkal van felszerelve.

Elutaztunk a madarasi  Hargitához, és az utolsó 300 méteres magasságot megmásztuk az 1801 méteren lévő csúcsig. Jártunk Korondon, Farkaslakán, Székelyudvarhelyen és a Parajdi sóbánya mélyén. Megismerkedtünk a megyeszékhely, Csíkszereda nevezetességeivel, és meglátogattuk a Csíksomlyói kegytemplomot.

Délutánonként kézműves-foglalkozásokon, vetélkedőkön, Ki mit tud?-on vettünk részt, jeleskedtünk az ügyességi játékokban. Szereztünk 1., 2., és 3. helyezéseket. Festettünk korondi tányért, megismerkedtünk a kürtős kalács készítésének titkaival. Esténként táncház, diszkó, izgalmas éjszakai akadályverseny volt, amelyek remek alkalmak voltak a más iskolákból érkezettekkel való megismerkedésre, barátkozásra.

Élményekkel gazdagon érkeztünk haza a hatalmas fenyők között megbúvó táborból.

Köszönjük a Rotary Club Szeged-Tisza anyagi támogatását, amellyel lehetővé tette Szegedtől Szegedig az ingyenes táborozást.