Virtuális osztályterem, segédanyagok

2019.09.17. – Kétkeréken a suliba

Elstartolt a DÖKO tanév

Iskolánk Diákönkormányzata és ÖKO munkacsoportja az idei tanévre közös, úgynevezett „DÖKO” munkatervet állított össze a fenntarthatóság, a környezettudatosság és a 2020-as nyári olimpia jegyében.

Első programunkat, az Energiatudatos Iskola címünk elnyeréséhez is vállalt, az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz kapcsolódóan a „Kétkeréken a suliba” akciót 2019. szeptember 17-én tartottuk. A rendezvénynek mi is a „Képzelj el egy világot, ahol nincs szmog…” mottót választottuk.

Reggel a kerékpárral érkező tanulókat a szervezők apró ajándékokkal várták. Az alsó évfolyamosok hátizsákot, a felsősök láthatósági mellényt kaptak. Minden kerékpáros diákot és dolgozót egy közös plakát aláírására kértük. A plakáton több mint 200 aláírás található, így elmondhatjuk, hogy a diákok többsége megértette az üzenetet.

A nap folyamán az Újszegedi Rendőrőrs munkatársai átellenőrizték az összes kerékpárt a kötelező felszerelések tekintetében. A hiányzó felszerelések nagyrészét (a legtöbb esetben fényvisszaverő prizmák, ill. csengő) a rendezvényt támogató kerékpárüzletektől kapott készletünkből pótolni tudtuk.

Az érdeklődő diákok kerékpáros KRESZ-tesztet is tölthettek ki. A főnyereményt, egy kerékpáros hátizsákot Végh Petra 5.a osztályos diákunk nyerte meg, aki hibátlanul oldotta meg a feladatlapot. Kiemelkedő közlekedési tudásával ámulatba ejtette az iskolarendőröket is.

A programot kimondottan sikeresnek értékeljük, mely megerősít minket az idei év jelmondatában:

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!