Virtuális osztályterem, segédanyagok

2020.08. Járványügyi eljárásrend

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 69. § (1) bekezdésének d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága által a járványügyi készültség bevezetéséről szóló 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletre tekintettel kiadott, a 2020/2021. tanévben a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről szóló Intézkedési terv (protokoll) végrehajtására, 2020. szeptember 1-től

az alábbi Eljárásrend lép életbe iskolánkban.

Az intézményt csak az látogathatja, akinél koronavírus fertőzést nem igazoltak, nincs olyan légúti fertőző betegségre utaló tünete (pl. láz, köhögés, akut légzési nehézség, stb.), amely miatt mások egészségét veszélyeztetné, és közösségben nem tartózkodhatna, továbbá az elmúlt 14 napban nem volt szoros kontaktusban valószínűsített vagy megerősített koronavírussal fertőzött személlyel.

Hatósági karanténba kerülés tényét a szülő köteles jelenteni az iskolának telefonon vagy e-mailben, a tanuló hiányzása ebben az esetben igazoltnak tekintendő.

A tanuló az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez – kizárólag orvosi (hatósági) igazolással térhet vissza, amelyet az iskolába visszatérés 1. napján le kell adnia osztályfőnökének.

Beteg személy elkülönítése a főbejárat melletti, erre a célra kialakított helyiségben történik. A szülőnek kötelessége az iskola jelzése után hazavinni beteg gyermekét.

Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét, és egészségünk megóvása érdekében felelősségteljes együttműködést.

Szeged, 2020.augusztus 29.

Pocsai Blanka

intézményvezető