Virtuális osztályterem, segédanyagok

2021.06.26. FF Célok Gyerekeknek 2020 – DÖKO TV

Fenntartható fejlődési célok gyerekszemmel pályázat

Gondolkozz el rajta, beszélj róla, tegyél érte!

A világ vezetői 2015 szeptemberében New York-ban egy történelmi ENSZ-csúcstalálkozón elkötelezték magukat amellett, hogy véget vetnek a szegénységnek, megküzdenek a klímaváltozással és harcolnak az igazságtalanság ellen. A 2030-ig tartó fenntartható fejlődési keretrendszer egy jobb jövőt kínál bolygónk egészének, emberek milliárdjainak.

Az ENSZ fejlődési keretrendszerének („Világunk átalakítása”) gerincét 17 Fenntartható Fejlődési Cél (Sustainable Development Goals – röviden SDGs) és 169 részcél alkotja.

Ezekhez a pontokhoz kapcsolódóan indultunk iskolánk DÖKO Híradójával a fenti pályázaton, amelyre olyan alkotásokat vártak, amelyek hangsúlyozzák ezeknek a céloknak a fontosságát és felhívják a figyelmet a velük kapcsolatos teendőkre.

A cél, amelyet minden oktatási intézményben dolgozónak szem előtt kell tartania, hogy felébresszük a diákokban a környezetünk megvédésére és a fejlődési fordulatra irányuló fogékonyságot. Megértsék, hogy mit jelent ez a 17 Fenntartható Fejlődési Cél, és mit tehetünk ezek megvalósítása érdekében.

Kisfilmünk II. helyezést ért el. A díjátadó ünnepség az esztergomi Duna Múzeumban, a 2021-es Duna Nap keretein belül zajlott. 

Iskolánk a szemléletformálásban élen jár, bízunk abban, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással, követendő jó példák bemutatásával meg tudjuk változtatni és óvni a világot. Ezen áldozatos munka elismeréséül nyerhettük el idén újból az ÖKOiskola címet is.

A kisfilmünkben szereplő minden diák névre szóló oklevelet kapott: Horváth Tamás 4.a, Deim Hanna 6.a, Gombos Dorka 4.a, Bihari Áron 5.a, Szvorény Szófia, Ambrus Anna 6.a, Zoltai Laura Panna 8.b, Csányi Viktória 8.b, Mateas Isabelle 6.b, Szabó Ábel 5.b, Bálint Bence 5.b, Tamás Levente 4.a 

Szegedi Tankerületi Központ honlapján megjelenés