Virtuális osztályterem, segédanyagok

2021.09. Szeptember az iskolai könyvtárban

Elkezdtük a tanévet a Szegedi Gregor József Általános Iskola könyvtárában. A tankönyvek kiosztása után megnyitottuk a kapukat az olvasók számára.

Szeptember elején lelkes delegációval érkeztünk a Somogyi-könyvtár főépületébe, ahol egy pezsgő beszélgetés keretében megismerkedtünk Gimesi Dórával, aki olvasóink számára még az általa írt könyvtári könyveket is dedikálta. (Keresd Gimesi Dóra könyveit, és nézd meg mit írt bele!) A hatodik osztállyal Budapestre látogattunk, és a Petőfi Irodalmi Múzeumban Petőfi Sándor élete vált megfoghatóvá, valamint A Pál utcai fiúk helyszínein Molnár Ferenc regényének szereplőinek képzelhettük magunkat.

Az 1-2. évfolyam közreműködésével a Kuflik és az Akármi című filmet néztük meg, reméljük megnyerjük a KEDD Animációs Stúdió pályázatát és vendégül láthatjuk Dániel Andrást. Ebben az évben tanáraink is ajánlanak művészeti alkotásokat, az első K. Szabó Ágnes tanárnő, aki David Walliams: Köténycsel című könyvével kapcsolatos könyvélményét osztja meg. Több David Walliams és a nagy előd, Roald Dahl könyv közül is válogathatsz a könyvtárban. A délutáni alkalmakon előkerültek a sakktáblák és a társasjátékok, a kiskönyvtárosok lelkes támogatásával. Elkezdődött a hetedik évfolyam olvasási kihívása, ahol egy-egy könyvet kell elolvasni mindenkinek, az olvasás után készült ajánlókat a könyvtár honlapján tekinthetitek majd meg. https://sites.google.com/view/konyvtargregor/f%C5%91oldal

37 db új könyv érkezett a Könyvet a Könyvtáraknak című program keretében, remek olvasnivalók és nagyon hasznos könyvek is vannak közte! Több diákunk is érkezett ebben a tanévben már könyvadományokkal, amelyeket ezúton is nagyon köszönünk!

Októbertől a könyvtári számítógépek is használhatóak lesznek a 3-8. évfolyamos diákok számára. A gépek elsősorban tanulási célra használhatóak. A számítógépeknél elhelyezett lapokon 20-20 percre lehet feliratkozni, egy nap csak egyhez. A számítógépeknél max. 2 fő ülhet.

A könyvtárban zajló aktualitásokról folyamatosan tájékozódhatsz instagram oldalunkon: https://www.instagram.com/konyvtar.gregor/

Október az iskolai könyvtárak hónapja, könyvbazárral, versmaratonnal és számos izgalmas programmal készülünk. Várunk mindenkit szeretettel!

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!