Virtuális osztályterem, segédanyagok

2022.02.22. Magyar Parasport Napja

Iskolánk immár ötödik éve vesz részt a Magyar Paralimpiai Bizottság által kezdeményezett Magyar Parasport Napján. A vírushelyzet miatt ebben az évben nem személyes találkozásokat szerveztünk, de igyekeztünk minél több élményt biztosítani a Gregoros diákoknak.

Többen csatlakoztak tanóráinkhoz online, az első órában Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó, a második órában Boronkay Péter világbajnok, Európa-bajnok paratriatlonista, majd a negyedik-ötödik órában Szvitács Alexa asztaliteniszező volt a vendégünk, aki tokiói paralimpián bronzérmet szerzett. Mindhárom sportoló érdekes dolgokat mesélt az általuk választott sportról és életükről. 

A sportolók őszintén meséltek az életükben jelentkező esetleges nehézségekről, de leginkább pozitív dolgokról számoltak be. Ezt bizonyítják az általuk elért eredmények is.

Iskolapszichológusunk foglalkozásokat tartott a gyerekeknek, amely segíti őket fogyatékkal élő társaik elfogadásában.

Több tanórán néztek a diákok filmeket, videókat, majd beszélgettek a témával kapcsolatban. A testnevelés órákon az ülőröplabdát, bocciát, látássérült labdarugást próbálták ki a diákok.

A rajzórákon és a kézműves szakkörön a diákok festettek úgy, hogy az ügyetlenebb kezüket, szájukat használták vagy bekötött szemmel alkottak.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!