Virtuális osztályterem, segédanyagok

2023.10.02-13. Állatvédelmi témahét

Iskolánk, Állatbarát Intézményként, nagyon fontosnak tartja, hogy minden diákunk elköteleződjön az állatok védelme és kímélete mellett. Ismereteiket az általános állatvédelmi szabályok gyakorlati megismertetésével szélesítettük, amelyben Waffi, iskolánk terápiás kutyája nagy szerepet játszott. A jövő felelős állattartóinak generációját megfelelő motivációval, a legújabb állatjóléti és állatvédelmi kutatások eredményének megismertetésével formálhatjuk. Mindezeket az attitűdöket erősítendő hirdettük meg ismét a macska- és kutyamenhelyek megsegítését célzó eledel- és kellékgyűjtő akcióinkat. A gyűjtést kimondottan sikeresnek értékeljük, az összegyűlt adományokból 3 egyesület, az Igéző Állatvédő Egyesület, az Oxigén Állat – és Környezetvédelmi Alapítvány és az Árvácska Cicamentők Egyesülete is kaphatott.

A témahét során Anikó nénivel házi készítésű kutyakekszet lehetett sütni. Dóri néni felügyelete mellett, Waffi segítségével, a kutyatartás eszközeivel és a macskatartás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek. A megszerzett tudás játékos feladatokon és kvízkérdéseken keresztül megmérettetett, a megfelelő jártasság birtokában lévő tanulók Vera nénitől átvehették a gazdijogsi oklevelet. A témahét zárásaként a könyvtár sarkában kutyás mesét olvashattak fel a bátrabbak Waffinak, aki tetszését pacsival és különböző trükkök bemutatásával fejezte ki.

Az állatok világnapja alkalmából, a tavalyi évben örökbefogadott borjúfókánk, Milo szülői értekezletén vettek részt diákjaink, ahol látványetetés részesei is lehettek. Milo gondozását a diákok által a gyűjtődobozba bedobott hozzájárulásnak köszönhetően idén is folytatni tudjuk. Az „újraörökbefogadással” szintén a felelős állattartásra, a folyamatos gondoskodásra ösztönöztük diákjainkat, megértetve velük, hogy az állatok ellátása, nevelése fontos, életre szóló vállalás.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!