Virtuális osztályterem, segédanyagok

2023.12.01. Rotary Advent

Örömmel pályáztunk a Szent-Györgyi Albert Rotary Club 2023-as adventi felhívására, amellyel szegedi, Szeged környéki rászoruló családok ünnepét szeretnék minden évben szebbé tenni.

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma.” – Márai Sándor szavai, gondolatai örökérvényűek.

Az advent várakozás, amellyel az év legszebb és legszentebb ünnepére készülünk fel. Az advent jelentése az eljövetel, a megérkezés, a boldog várakozás öröme. A karácsony ünnepe maga a csoda, de várakozás nélkül ez a csoda sem tudná a legszebb arcát mutatni. A készülődés, a vágyakozás teszi azzá. Az év legnagyobb ünnepét megelőző adventi négy hét a csodavárás ideje. Ilyenkor izgatottan tervezzük az ünnepi menüt, az ajándékozást, számba vesszük teendőinket, de sokszor el is veszünk ezekben a tevékenységekben. Ha túllépünk a hétköznapok rohanásán, és a szívünkben-lelkünkben is elindul a várakozás, máshogyan tudunk készülni az ünnepre.

Az ilyen események, mint az évről évre megrendezésre kerülő Rotary Advent is az ünnepi hangulatot készítik elő, sok szegedi, Szeged környéki család karácsonyát teszik emlékezetessé. Az iskolánkban működő Earlyact csoport jelenleg 16 taggal aktívan tevékenykedik. Részt veszünk országos programokban, jótékonysági gyűjtésekben. Mindennapjaink során azt tartjuk szem előtt, hogy cselekedeteink mindenki javát szolgálják, elősegítsék a barátságot, a jóakaratot. A Rotary szellemiségét, elveit magunkénak érezve: A szolgálat mindenek előtt! Műsorunkban a Szegedi Gregor József Általános Iskola énekkara előadásában a Halleluja népszerű dallama csendül fel, majd a Jöjj te édes, díszes ünnep kezdetű reneszánsz kori ének, és végül Karai József feldolgozásában az Ó, gyönyörű szép titokzatos éj című régi magyar dal zárja a műsort. Az énekkar karnagya Tóth Éva tanárnő. Zárásul Juhász Gyula: Karácsony felé című versének sorai hangzanak el Deákné Fazekas Andrea előadásában.

delmagyar.hu megjelenés

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!