Virtuális osztályterem, segédanyagok

Országos Elsősegélynyújtó Verseny, 4. helyezés

Az idén 42. alkalommal, május 24-26-ig rendezte meg a Magyar Vöröskeresz a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét. E rangos eseménynek Szombathely adott otthont. Mivel iskolánk csapata nagyon ügyesen vette az akadály a városi, majd a megyei vetélkedőn, így képviselhette Csongrád megyét gyermek, azaz általános iskolás kategóriában ezen a versenyen.

A küzdelemben az ország minden pontjából vettek részt a csapatok, minden megyét és a fővárost képviselve, azaz 20 csapat állt fel a „startvonalra”.

A verseny egy 20 állomásos körpályán zajlott, ahol elsősegélynyújtási feladatokat, Vöröskereszt ismereti és játékos feladatokat kellett megoldani a versenyzőknek. Az elsősegélynyújtási feladatokat kategóriánként értékelték, vagyis gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában. A feladatok között volt gyermek és felnőtt újraélesztés, defibrillátor használat, nyílt törést szenvedett motoros sérült, cukorbeteg sofőr, stb. Csapatunk legjobban a tömeges baleset elhártását végezték, ahol 10 sérültet kellett ellátni a megye három csapatának, melyek közül három életveszélyes, három könnyű sérült és négy pánikoló volt. Ezen gyakorlati feladatokban iskolánk csapata a 4. helyen végzett, kicsivel lemaradva a dobogóról.

A Vöröskereszt ismereti feladatok megyénként kerültek értékelésre, ekkor számot kellett adnunk azon tudásunkról, mely e régi szervezet létrejöttével, eszméivel, programjaival kapcsolatos. Ebben iskolánk csapata dobogós helyen, II.-ként végzett. Ezt egy finom tortával jutalmazták a szervezők, melyet mindenki szívesen fogyasztott a nehéz nap után.

A játékos feladatok pihenőül szolgáltak, a legviccesebb feladat az alkoholista szemüvegben való közlekedéssel kapcsolatos feladat volt.

Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes, a verseny napján, szombaton az állomások felén szakadó esőben kellett a feladatokat ellátniuk a versenyzőknek.

Akikre tehát büszkék vagyunk iskolánk hírnevének öregbítéséért:

  • Gion Nikoletta, 7.a
  • Németh Evelin 7.a
  • Sándor Bettina 7.a
  • Szabó Dominika 7.a
  • Vőneki Gabriella 8.a

Felkészítő: Ráczné Gyémánt Andrea – iskolavédőnő.

Galéria a képre kattintva nyílik!