Virtuális osztályterem, segédanyagok

Kiállítótér

Kiállítótér a tanulóink alkotásaiból

2024.04.11. A magyar költészet napja

A Gregor iskolában évről-évre színes programokkal emlékezünk meg a költészet napjáról.

Ebben az évben már 60. éve, hogy ünnepeljük a költészet napját, amely 1964 óta a része az emléknapok sorának. Az iskola apraja-nagyja egyaránt részt vesz ebben: vers posztokkal, vers illusztrációkkal színesítik a folyosókat, a Kuckót, az iskolarádióban megzenésített versek szólnak, a könyvtárban költészet napi kvíz várja a diákokat.

Végzős tanulóink ebben az évben a költészet napja alkalmából podcastet készítettek, amelyben kedvenc verseiket mondták el, ők így éltetik a verseket, mert ,,A dolgok változnak. A vers örök.” A vers boldogít, felvidít, feltölt, gyógyít, olykor gondolkodásra késztet.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

2024.03.08. Beporzók napja

2018 óta március 10-én ünnepeljük a beporzók napját, amely a természetvédelmi jeles napok soraiba tartozik. A kezdeményezés a beporzók szorgos munkájának ünneplésére, segítésére és védelmére szólítja fel a társadalmat. Számos beporzó rovarnak szüksége van az erdőkre, a termesztett növényeink 2/3-át, az élelmiszereinknek pedig 1/3-át köszönhetjük nekik. Iskolánk Rotary EarlyAct csoportjának szervezésében ünnepelte meg e jeles napot. Péntek délutáni projekt programként iskolánk alsó tagozatos diákjai virágokat, méhecskéket készítettek, színeztek, melyet egy előre elkészített fa dekorációra helyeztek el iskolánk bejárati folyosóján. Végezetül a mézkóstolásé volt a főszerep, repce és akácméz édesítette meg tanulóink délutánját.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!